Contributie

Hoeveel is Scouting waard? Welke prijs zijn ouders bereid te betalen voor de vrijetijdsbesteding van hun kind? En wat krijg je als lid eigenlijk voor je contributie? Hoe houd je Scouting bereikbaar voor iedereen? Veel vragen waar niet altijd een eenvoudig antwoord op te geven is.

Acties

Naast de contributie kent Don Bosco een subsidie vanuit de gemeente. Door deze bron van inkomsten kan de contributie lager blijven.

Andere bronnen van inkomsten die de contributie van Don Bosco beperken, zijn financiële acties zoals het verkopen van kerststukjes rond kerst of deelname aan loterijen. Ouders betalen in het algemeen liever iets meer contributie, dan dat leden langs de deuren moeten voor een actie vanuit de groep.

Voorkomen van grote sprongen: indexeren

Door regelmatig (eigenlijk iedere twee jaar) de contributie te indexeren, voorkomen we grote sprongen in de contributie. Het is voor veel van onze leden en hun ouders prettiger om bijvoorbeeld ieder jaar een klein bedrag extra te betalen dan in één keer een flink bedrag meer aan contributie te moeten voldoen.

Momenten

Het het contributiebedrag is bij Don Bosco altijd gebaseerd op een kwartaal.

Hoogte

Bij Don Bosco hebben we de contributie vastgesteld op de volgende tarieven:

• Bevers: € 30,50
  • Welpen, Shanti's & Scouts: € 42,50
  • Explorers: € 45,00
  • Alle prijzen (m.u.v. Explorers) zijn inclusief kampcontributie, maar exclusief eenmalige kosten zoals het uniform e.d.