Stam (♂ & ♀ 18-21)

In een Scoutinggroep zijn roverscouts georganiseerd in een stam. Het mooie aan het roverscout zijn is dat je zelf volledig verantwoordelijk bent voor het programma en dat er dus geen begeleiding meer is die activiteiten voor je programmeert. Je maakt je eigen programma, kiest als speltak je eigen bestuur en ervaart Scouting op de manier die jou aanspreekt! Een flinke stap verder: One step beyond!

De speltak

Roverscouts vormen een speltak, omdat Scouting jongeren de ruimte wil bieden hun eigen programma vorm te geven als belangrijke laatste fase in hun ontwikkeling. Hier passen geen ouderen bij. Wel is het zo dat het onderling contact zeer op prijs wordt gesteld. Er zijn dan ook groepen die werken met een juniorstam die bestaat uit roverscouts en een seniorenstam die bestaat uit plusscouts. Zo kunnen beide leeftijdsgroepen hierin prima hun rol vinden.

Tijdrover

Als je roverscout bent, krijg je vier keer per jaar het Scouting Magazine met daarin Tijdrover. Hierin vind je leuke reportages, lees je over een Scoutinggroep die wordt uitgelicht en maak je kennis met leuke internationale projecten.

Lid worden? Geen probleem!

Klik hier om contact met ons op te nemen en kijk eerst 3x GRATIS mee!

Zien wat 'het Stam' zoal doet?